Coaching mens en dier

Naast de dagbesteding in groepsverband bieden we ook individuele coaching aan.

Fidessa op het gebied van paardencoaching en Pierre wandelcoaching.

Paardencoaching met Fidessa

Bij paardencoaching worden paarden ingezet als hulpmiddel om de mens ergens bij te ondersteunen. We gaan door middel van oefeningen op de grond (dus je zit niet op een paard) aan de slag met een vraag. Dit kan van alles zijn. Heel concreet omdat je bijvoorbeeld je angst voor paarden zou willen overwinnen, maar het kan ook gaan over meer zelfvertrouwen krijgen of oefenen met leiderschap.

Waarom met paarden? Paarden oordelen niet, stralen rust en kracht uit en zijn erg sociaal. Paarden doen wat wij ook graag zouden willen, gewoon onszelf zijn. Zij kunnen niet anders dan dat. Geen verwachtingen, oordelen of meningen. Een hele veilige leeromgeving dus. Met hun lichaamstaal maken ze duidelijk wat ze zien en voelen. Met hun houding en gedrag communiceren ze met je en bekijken dus deze soort communicatie ook bij jou om te begrijpen wat je vraagt.  
Ben je heel erg gespannen, laten ze je dit zien met hun lichaamstaal en ze zullen dan met hun rust en sociaal gedrag dit proberen bij je weg te nemen. Of ben je heel boos? Ook hier reageren ze op met hun lichaamstaal waardoor je dit meteen terug ziet. Zo leer je elke keer weer meer over jezelf en welk effect dit heeft op de ander. Zit je te veel in je hoofd en ben je helemaal niet bezig met wat je op dat moment aan het doen bent? Ook dat zie je meteen terug in het paard en die zal je naar het hier en nu helpen, uit je hoofd, want anders ga je geen oefening voor elkaar krijgen.
Iedereen die met een paard werkt, kan hier iets uit leren. Door middel van grondwerk en simpele oefeningen met het paard, raak je je bewuster van hoe het echt met je gaat en wordt je dichterbij jezelf gebracht.

Samen kijken we naar wat nodig is. Dat kan een sessie zijn of meerdere in een traject. Een sessie van een uur kost €49,- We starten altijd met een kennismakingssessie zodat we samen kunnen onderzoeken wat nodig is.

Wandelcoaching met Pierre

Wandelen helpt je gedachten te verzetten en
het helpt om gesprekken makkelijker te voeren.
Daarbij help ik jou. We spreken een thema af
en gaan daar tijdens de wandeling actief mee
aan de slag. We staan stil in en bij de natuur.
En we staan stil bij onze ademhaling. Dus hou
je van wandelen en heb je een thema waar je
in vastloopt dan help ik je los te lopen.

In de eerste contactmomenten gaan we de vraag verhelderen. Als er een wederzijds vertrouwen is gaan we een traject uitzetten in de tijd. Daarna start het coachingstraject. Er volgen adviezen en opdrachten. Je maakt stappen naar je einddoel. Uiteindelijk bereik je zelf het einddoel of zover je zelf wilt komen.