Omgeving

Omgeving

Deze B&B, vergaderlocatie en zorg- werkboerderij ligt in de gemeente Oldebroek, aan de rand van de Veluwe in Gelderland, en behoort tot het landgoed Vollenhof.

Fietsen en Wandelen

De omgeving biedt vele mogelijkheden die uitnodigen tot een meerdaags verblijf. Vanuit de boerderij heeft u directe aansluiting op verschillende fiets- en wandelroutes (zoals de Eneco-Veluweroute, het Westerbork-pad, en mooie knooppuntenroutes zoals de Renderklippenroute en de Veluws Landlevenroute).Vanaf de boerderij kunt u heerlijk wandelen in het nabijgelegen bos en er loopt een Klompenpad over ons land (Vreepad)! Bekijk hier alle klompen-routes! In de nabije omgeving vindt u prachtige natuurgebieden zoals de Wezepsche heide en de zandverstuiving Doornspijk. 

Ook cultuurhistorisch heeft de gemeente Oldebroek veel te bieden. Zo is er de historische boerderijenroute, verkrijgbaar bij het VVV, en het boerderijmuseum “de Bovenstreek”. 

Uitjes met kinderen binnen 30 km

  • Het bakkerijmuseum in Hattem (Benoemd tot leukste uitje van Gelderland door de ANWB)
  • Walibi Flevoland
  • Koperen Ezel in Epe
  • Bootje varen in Kampen of Zwolle
  • Kabouterbos in Nunspeet (in het outdoorcentrum met allerlei activiteiten en verhuur)
  • De Vreugdehoeve in Zwolle, schapenboerderij met speeltuin
  • In 30 minuten rijden ben je bij de Apenheul en Paleis het Loo in Apeldoorn.

Hanzesteden

Verder liggen de mooie Hanzesteden Elburg, Kampen, Hattem en Zwolle allemaal op een afstand van maximaal 12 km. Het stadje Hattem aan de IJssel met zijn oude stadsmuren, stadspoort en het Anton Piek Museum is een bezoek ook meer dan waard. Ook de stad Zwolle met zijn historische binnenstad en een grote keuze aan winkels en musea ligt maar op 10 km afstand. Het museum “de Fundatie” en de omgebouwde kerk tot multifunctioneel boekenhuis “Waanders in de Broere” mag u beslist niet missen! Kortom, genoeg mogelijkheden om uw verblijf op “Hoeve Op Vollenhof” zo aangenaam mogelijk te maken!

De steden Hattem, Kampen, Elburg en Zwolle horen tot de 7 Hanzesteden. Voor meer informatie bekijk de website van de Hanze Steden.