Over ons

Wij zijn Eimert en Annette Fikse-Samsom, sinds juli 2010 trotse bewoners van “Hoeve Op Vollenhof”. Onze kinderen, Nelleke en Hermen, hebben intussen het nest verlaten, maar komen nog regelmatig langs. Verder hebben we een aantal huisdieren, nl. onze retriever Rico en drie poezen. Daarnaast hebben wij een hele reeks boerderijdieren, kijk voor meer foto’s onder “zorgboerderij” en “onze dieren”. Vaak vragen mensen hoe wij hier terecht zijn gekomen. Hier het verhaal:

Toen ons in het najaar van 2009 ter ore kwam, dat de boerderij van het landgoed “Vollenhof” vrij kwam, hebben wij niet lang geaarzeld om een kijkje te gaan nemen. Zo zijn wij in gesprek gekomen met de familie van Riemsdijk, eigenaren van het “landgoed Vollenhof” en de boerderij.

De boerderij was namelijk al een oude  bekende van de familie Fikse. De grootvader van Eimert, “Opa Kragt”, was zijn hele werkbare leven pachter op deze boerderij, samen met zijn vrouw Jantien en later, na haar overlijden, met zijn tweede vrouw Klaasje. Tot zijn dood in 1988 heeft hij op de boerderij gewoond. Ook de moeder van Eimert en zijn Tante zijn op de boerderij geboren en getogen.

Na tien jaar in Hardenberg aan het AOC de Groene Welle verbonden te zijn geweest, werd Eimert in januari 2010 directeur van het VO en MBO in Zwolle. (inmiddels na een fusie “Zone College”).
Zo lag een verhuizing vanuit Duitsland ( waar wij de voorgaande 10 jaren gewoond hadden) richting Zwolle ook meer voor de hand.  Voor een langgekoesterde droom, een eigen bedrijf te beginnen, leek het vrijkomen van de boerderij op Vollenhof dus precies op tijd te komen en in onze plannen te passen.

Zo zijn wij vanaf het begin van 2010 begonnen met het opknappen van het woonhuis en de verbouwingen van de zolder en de deel. In het voorjaar van 2011 konden wij  van start gaan met  het verhuren van de Deel. Daarna begonnen wij met het verhuren van 2 kamers voor  de Bed & Breakfast.
Sinds het voorjaar van 2012 runnen wij, samen met een aantal trouwe medewerkers en vrijwilligers, deze zorgboerderij. Hierover kun je meer lezen onder Zorgboerderij.