Zorg-Werkboerderij

Fidessa, Elsbeth en Pierre

Hoeve op Vollenhof is een kleinschalig bedrijf wat bestaat uit een boerderij met schuren en stallen,  4 ha. weidegrond, een boomgaard, een groentetuin en een vijftigtal druivenranken. Wij bieden dagbesteding in de vorm van verschillende werkzaamheden die bij ons op de boerderij gedaan kunnen worden. Zo is er het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin, het schoonhouden van het erf, het verwerken van de producten uit de moestuin en boomgaard (koken, inmaken, bakken), huishoudelijk werk ten behoeve van de Bed&Breakfast en vergaderruimte en ook technische werkzaamheden aan gebouwen of  omheiningen. Ook voor werkzaamheden zoals wolbewerking en het maken van woonaccessoires is bij ons ruimte.

Visie

Samen waarde aan waarde geven

Dat is in een zin onze visie op Hoeve op Vollenhof.
In de dagbesteding komt dit heel direct terug met de mens die op zoek is naar zijn/ haar waarde.

Talenten heeft iedereen. Niet focussen op alles wat er niet (meer) kan maar op alles wat iemand wel kan en wil doen. Ieder mens kan altijd blijven ontwikkelen op wat voor manier dan ook. Alles en iedereen is waardevol.

Zo wordt er tijdens de dagbesteding samen gewerkt met de dieren, in de moestuin of op een creatieve manier binnen. Duurzaamheid en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk zijn heel belangrijk voor ons. We proberen dit nu in ons dagelijkse leven zo veel mogelijk mee te nemen en willen dit ook blijven doen op de Hoeve. Door letterlijk weer waarde te geven aan bijvoorbeeld oude spullen, afgevallen takken of de zaadjes van groente te winnen voor het jaar er na. We willen zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en dit ook meegeven aan deelnemers en gasten. Ook dit is voor ons waarde aan waarde geven.

Wij leven en werken vanuit een christelijke visie, waarin ieder individu gezien wordt als uniek en waardevol, met zijn eigen specifieke talenten en ontwikkelingsmogelijkheden. Een werkplek waar we respect willen tonen voor elk mens, elk dier en de natuur om ons heen. Het is onze wens dat ieder mens dat ons erf betreedt hier een stukje rust, geluk en hoop mag ervaren. De goede sfeer die velen hier ervaren draagt hiertoe ook zeker bij.

Niet prestatie, maar plezier in je werk staat voorop. Er is ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting met elkaar en het genieten van de dieren, het erf en de omgeving.

Voor wie?

Wij begeleiden verschillende doelgroepen van jong tot ouder met een psychische kwetsbaarheid die fysiek lekker aan de slag willen op onze Zorg-Werkboerderij. 

Ook jeugd die op school dreigt uit te vallen kunnen wij een aangepast programma aanbieden, in samenspraak met de school. Wij doen dit inmiddels een aantal jaren met succes.

Door middel van een intakegesprek bekijken wij of iemand in aanmerking komt voor een plek bij ons en of wij de begeleiding kunnen bieden die nodig is.

Wij werken met een klein team van professionals en een aantal vrijwilligers en stagiaires. Onder het kopje “ons team” leest u meer over ons. En kijk ook eens bij “onze dieren”

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag. Vragen? Neem dan contact met ons op.

We zijn een gecertificeerde Zorg-Werkboerderij door de Federatie Landbouw en Zorg. En daarnaast werken we met de jeugd met professionele begeleiding die SKJ gecertificeerd is. We zijn een erkend leerbedrijf en leiden vakmensen op.