Zorgboerderij

Hoeve op Vollenhof is een kleinschalig bedrijf wat bestaat uit een boerderij met schuren en stallen,  6 ha. weidegrond, een boomgaard, een groentetuin en een kleine wijngaard. Wij bieden dagopvang in de vorm van verschillende werkzaamheden die bij ons op de boerderij gedaan kunnen worden. Zo is er het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin, het schoonhouden van het erf, het verwerken van de producten uit de moestuin en boomgaard (koken, inmaken, bakken), huishoudelijk werk ten behoeve van de Bed&Breakfast en vergaderruimte en ook technische werkzaamheden aan gebouwen of  omheiningen. Ook voor bezigheden zoals schilderen, het werken met keramiek of hout en andere vormen van creativiteit is bij ons ruimte.

Visie

Wij leven en werken vanuit een christelijke visie, waarin ieder individu gezien wordt als uniek en waardevol, met zijn eigen specifieke talenten en ontwikkelingsmogelijkheden. Een werkplek waar we respect willen tonen voor elk mens, elk dier en de natuur om ons heen. Het is onze wens dat ieder mens dat ons erf betreedt hier een stukje rust, geluk en hoop mag ervaren.

Niet prestatie, maar plezier in je werk staat voorop. Er is ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting met elkaar en het genieten van de dieren, het erf en de omgeving.

Voor wie?

Wij staan open voor verschillende doelgroepen van jong tot ouder, zoals mensen met een psychische of sociale beperkingen/problemen, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die burn-out zijn geraakt. Ook mensen met een vorm van autisme of verstandelijke beperking zijn bij ons welkom, evenals jeugd die op school dreigt uit te vallen.  Door middel van een intake gesprek bekijken wij of iemand in aanmerking komt voor een plek bij ons en of wij de begeleiding kunnen bieden die zij nodig hebben.

Op dit moment zijn wij open voor volwassenen/jongeren op dinsdag, woensdag donderdag en vrijdag en voor kinderen op woensdagmiddag en zaterdag (2 wekelijks). Vragen? Neem dan contact met ons op.